Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Welkom in onze klas !
25 septembre 2014

Deze week in het 4e leerjaar

 

Deze week kwamen we te weten wie de balpen uitvond en hoe een balpen precies werkt. 

De balpen werd uitgevonden door een Hongaarse journalist Laszlo Biro. Hij deed zijn uitvinding in 1938. De balpen had wel een aantal nadelen, hij liep nog vaak uit waardoor inktvlekken ontstonden en was vrij duur. Baron Bich wilde de balpen van Biro verbeteren. De balpen mocht niet meer uitlopen en moest goedkoop zijn, want na de oorlog was er geen geld meer voor dure balpennen. Zo kwam hij in 1953 op het idee om een wegwerpbalpen te maken. Die balpen werd zo bekend, dat de mensen vaak elke balpen een "Bic" noemen. 

We kregen elk een balpen die we helemaal uit elkaar mochten halen. Door uit elkaar te halen en opnieuw in elkaar te steken, door deeltjes weg te laten kwamen we te weten hoe het "klik-systeem" van een balpen werkt! We experimenteerden ook met de balpen. Wist je dat wanneer je ondersteboven schrijft, je balpen het dan plots niet meer doet? 

We vonden het een hele fijne les ! 

 

Donderdag was het sportdag! Een aantal mama's kwamen meester Guiseppe helpen om het materiaal klaar te zetten en deden mee met ons! We hebben kunnen genieten van heel veel verschillende sporten! Honkbal, voetbal, rugby, badminton, atlethiek, frisbee, fit-o-meter... Het was heel mooi weer wat het natuurlijk nog allemaal net dat tikkeltje leuker maakte! Bedankt Meester Guiseppe! 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Welkom in onze klas !
Publicité
Archives
Publicité